Министерството на отбраната на САЩ тайно е доставяло на Украйна

...
Министерството на отбраната на САЩ тайно е доставяло на Украйна
Коментари Харесай

Bloomberg: САЩ тайно са доставяли управляеми ракети Excalibur в Украйна

Министерството на защитата на Съединени американски щати скрито е доставяло на Украйна артилерийски снаряди с GPS ориентиране M982 Excalibur. Това оповестява в организация Bloomberg, базирайки се на документи, в които са изложени проектите за попълване на запасите от оръжия и на самите Съединени щати. 

Пентагонът ще употребява 92 милиона $, средства утвърдени от Конгреса, за „ спомагателни покупки на снаряди M982 Excalibur, които бяха дадени на Украйна, в поддръжка на интернационалните старания за противопоставяне на Русия “, написа организацията.

По този метод, във връзка с снабдяването, Пентагонът за първи път признава, че доставя снаряди Excalibur на Киев. Бюджетният документ, на който се базира медията, е оповестен предишния месец и не е съобщаван до момента. Според организацията снарядите Excalibur се употребяват в 155-мм гаубици и разрешават оптимално тъкмо поразяване на вражеските цели. Обсегът им е към 40,5 км. Всеки подобен снаряд коства към 100 хиляди $. 

Освен Excalibur, документите съдържат информация за доставки в Киев на стандартни 155-мм артилерийски снаряди, противотанкови ракетни системи Javelin), зенитни ракети Stinger, установки HIMARS, както и гранатомети МК -19, високоточни снайперски пушки и оптически мерници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР