Министерството на отбраната на САЩ се опасява, че чуждестранните ,

...
Министерството на отбраната на САЩ се опасява, че чуждестранните ,
Коментари Харесай

Пентагона се опасява от хакерски атаки срещу технологиите за изкуствен интелект

Министерството на защитата на Съединени американски щати се притеснява, че задграничните, в това число тези, които работят в полза на други страни, могат в бъдеще да правят офанзиви против софтуерната инфраструктура на за основаването на изкуствен интелект. Това съобщи в петък шефът на Съвместния център за проучвания в региона на изкуствения разсъдък на Пентагона военачалник Майкъл Гроун, представен от БГНЕС.

„ Като се вземе поради нашият опит с някои от нашите световни киберпротивници, както и всичко обвързвано с държавно или незаконно спонсорирани (хакери),...става явно, че нашият капацитет е заплашен, както цивилният, по този начин и военнят, всички ", сподели той на конференция за киберсигурност във Вашингтон. " И това е в действителност значим сигнал за нас. Така че, несъмнено, ние сме доста наясно, че изкуственият разсъдък, до момента в който се развива и пораства до индустриално равнище, също се трансформира в цел ", добави Гроун.
 „ Ню Йорк Таймс “: Руските хакери са сериозна опасност за Запада „ Ню Йорк Таймс “: Руските хакери са сериозна опасност за Запада
Вестник „ Ню Йорк Таймс “ в публицистична публикация преглежда опасността, която съгласно изданието съставляват за западния свят киб...

Записът на речта му е публикуван от пресслужбата на Пентагона. По-рано Гроун съобщи, че Съединени американски щати са водещи в проучванията на технологиите за изкуствен интелект, което се улеснява по-специално от конкуренцията в тази област със страни като Русия и Китай. Според генерала Пентагона и други организации за сигурност на Съединени американски щати възприемат технологиите за изкуствен интелект като опция за поддържане и увеличение на „ военното си предимство “. Според генерала Министерството на защитата интензивно вкарва тези технологии в разнообразни войски, в това число във Военноморски сили на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР