Министерството на отбраната на САЩ планира да разположи в космоса

...
Министерството на отбраната на САЩ планира да разположи в космоса
Коментари Харесай

New York Times: САЩ планират да разположат в космоса системи за атака на сателити

Министерството на защитата на Съединени американски щати възнамерява да разположи в космоса ново потомство наземни и галактически технологии, които ще пазят сателитната мрежа на Съединени американски щати от офанзива и, в случай че е належащо, ще извадят от строя спътниците на други страни. За това написа New York Times, базирайки се на представители на Пентагона.

„ Подробностите за дейностите на Пентагона остават строго секретни. Но чиновници на Министерството на защитата от ден на ден признават, че самодейността отразява огромна смяна във военните интервенции, защото космосът от ден на ден се трансформира в полесражение. Отбелязва се, че представители на Пентагона отхвърлиха да разискват каквито и да е детайлности, като се изключи че до 2026 година се възнамерява да имаме „ обилни орбитални качества, които ще ни разрешат да се конкурираме в интервенции с цялостен набор “.

Изданието цитира и помощник-министъра на защитата по галактическата политика Джон Плъмб, който сподели, че милитаризацията на космоса е неизбежна. Други представители на ведомството, написа The New York Times, освен считат космоса за евентуална военна зона, само че и означават, че разполагането на галактически оръжия там не върви задоволително бързо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР