Министерството на отбраната на САЩ опроверга по-ранните съобщения за прелитането

...
Министерството на отбраната на САЩ опроверга по-ранните съобщения за прелитането
Коментари Харесай

Пентагонът коментира информацията за прелитането на руски военни самолети на ниска височина над американски есминец

Министерството на защитата на Съединени американски щати опроверга по-ранните известия за прелитането на няколко пъти на съветски бойни самолети над американския унищожител наоколо до Сирия. По-рано турските медии оповестиха, че американският есминец USS Donald Cook, който се намира в Средиземно море и е оборудван с 60 ракети Tomahawk, се е доближил на 100 километра от сирийското пристанище Тартус, където е ситуирана и съветска база.

Също по този начин се съобщаваше, че самолети от Върховен касационен съд на Русия са прелетели няколко пъти на ниска височина над военния транспортен съд.

От своя страна, американските медии осведомиха, че Министерството на защитата на Съединени американски щати е опровергало тези известия. От Пентагона не прецизираха, накъде следователно се движи разрушителят, който ден преди този момент отплава от пристанище в Кипър.

В същото време, непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи, че Вашингтон го чакат съществени последици при положение на потребление на мощ против Сирия.

" Ние към този момент предадохме на американската страна, че потреблението на силови дейности под подправен предлог против Сирия, където по искане на законното държавно управление на тази страна се намират съветски бойци, може да докара до доста тежки последствия ", - сподели непрекъснат представител на Русия на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на обстановката в Сирия.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР