Министерството на отбраната на Русия изглежда се отказа от превземането

...
Министерството на отбраната на Русия изглежда се отказа от превземането
Коментари Харесай

Руснаците засипват Бахмут със запалителни бомби като за последно и преминават в отбрана


Министерството на защитата на Русия наподобява се отхвърли от завладяването на Бахмут и се концентрира към подготовка за отразяване на предстоящото от целия свят украинско контранастъпление. По този метод командването на Кремъл сложи ЧВК „ Вагнер “ и нейния притежател Евгений Пригожин в комплицирано състояние, написа вашингтонският Институт за проучване на войната (ISW).

Преди изтеглянето обаче Москва реши да залее Бахмут с огън, с цел да унищожи изцяло така и така опустошения до неразбираемост 70-хилядния в миналото град. Тази нощ руснаците обстреляха жилищните блокове в западните квартали с хиляди запалителни снаряди и ракети. Гледката, снимана от дрон на украинските въоръжени сили (ВСУ), е в действителност стряскаща. Но бранителите се държат, скрити в изби и под отломки, а Бахмут не е високомерен 11 месеца след началото на офанзивата.

Ако не броим лимитираните местни офанзиви край Кременна и Донецк, съветските сили на практика стопираха настъпателните интервенции, което евентуално значи прегрупиране в защита, се споделя в отчета на ISW. За командването на Москва това е целесъобразно решение, с цел да икономисва муниции и хора, готвейки се за украинското контранастъпление. приказват точно за това, считат американските експерти.

Засега е неразбираемо дали Пригожин в действителност счита да се изтегли от Бахмут на 10 май, както даде обещание през вчерашния ден, или се пробва да изстиска муниции от генералния щаб. Ако вагнеровците въпреки всичко стартират оттегляне, на тях ще им би трябвало помощ от Министерството на защитата за прикритие. На съветската войска обаче не й стигат запасите, с цел да замести напуснатите от „ Вагнер “ позиции в Бахмут.

Огромните загуби в жива мощ и техника, понесени от наемниците в името на дребни тактически триумфи, както и преходът към защита на съветските въоръжени сили, откриват на украинската войска благоприятни условия за контраатаки по разнообразни сектори от фронта. Няколко такива контрадействия на ВСУ към този момент започнаха, само че ISW не ги счита безусловно за част от предстоящото общо нахлуване на ВСУ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР