Министерството на отбраната на Русия добави към списъка на организаторите

...
Министерството на отбраната на Русия добави към списъка на организаторите
Коментари Харесай

МО на Русия добави към списъка на организаторите на военно-биологични дейности САЩ и Украйна

Министерството на защитата на Русия добави към листата на уредниците и участниците във военно-биологични действия Съединени американски щати и Украйна. Това заяви началникът на войските за радиационна, химическа и биологична отбрана на Въоръжените сили (ВС) на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Кирилов, оповестява ТАСС.

“Руското министерство на защитата към този момент цитира имената на участниците в американски военни биологични стратегии. Те включват чиновници от Министерството на защитата, биотехнологични корпорации и реализатори на Пентагона. Днес бихме желали да допълним този лист с представители на държавни организации и частни компании в Съединени американски щати и Украйна вземат участие в провеждането на проучвания с двойна приложимост “, сподели Кирилов, като акцентира, че предоставената информация ще бъде предадена на Следствения комитет на Руската федерация.

По-специално, съгласно представител на съветското министерство на защитата, този лист включва: Томас Вол – вицепрезидент и формален представител на Black and Witch в Украйна, който управлява внедряването на електронната система PAX (система за предаване и архивиране на изображения) за ръководство и наблюдаване на биологични сътрудници и материали.

Кевин Оливал е вицепрезидент по проучванията на организацията EcoHealth Alliance и е взел участие директно във военни планове на Съединени американски щати за проучване на зоонозни (инфекциозни) заболявания, излъчени от прилепи.

Михаил Усатий е заместник-началник на санитарно-епидемиологичния отдел на въоръжените сили на Украйна, който от 2018 година управлява организацията на работата в границите на плановете DITRA (Офисът за понижаване на опасността от оръжия за всеобщо унищожение) на територията на Украйна.

Татяна Кирязова е изпълнителен шеф на Украинския институт за социална здравна политика. Тя управлява взаимни проучвания на патогени със Съединените щати въз основата на Украинския противочумен проучвателен институт на името на „ Мечников “ в Одеса.

“Така въпросите по отношение на военно-биологичната активност на Съединени американски щати и Украйна към момента остават и броят им се усилва. Откакто съветската страна свика консултативна среща по член 5 от КБТО, те не са получили отговори, които биха могли да разрешат обстановката “, добавя Кирилов.

Конгресът на Съединени американски щати стартира следствие против Prestige Biotech, която е направила противозаконни биологични опити в град Рийдли, Калифорния, откакто Русия популяризира информация за проучвания, извършени там. Това съобщи началникът на Войските за радиационна, химическа и биологична отбрана (РХБЗ) на въоръжените сили на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Кирилов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР