Министерството на околната среда и водите с най-високо международно отличиеФилип

...
Министерството на околната среда и водите с най-високо международно отличиеФилип
Коментари Харесай

Пет постижения в ГИС технологиите у нас

Министерството на околната среда и водите с най-високо интернационално отличие

Филип Мот (вдясно), общоприет шеф на Есри Европа, връчи премия на на Юлиан Попов, министър на околната среда и водите (снимка: Лилия Йотова / предоставена от Есри България)

Отличия за специфични достижения в географските осведомителни системи излъчи Световният Географска информационна система ден, който се организира през седмицата в София. Наградите са в пет категории – „ Държавна администрация ”, „ Местно самоуправление ”, „ Частен бранш ”, „ Сигурност ” и „ Международна организация ”. 

В категория „ Държавна администрация ” най-високото интернационално отличие в областта на Географска информационна система технологиите бе присъдено на Министерството на околната среда и водите за осъществените три стратегически системи, основани на Географска информационна система – Информационна система за ръководство на риска от наводнения, Надграждане на Единната осведомителна система за ръководство на предпазените зони от екологичната мрежа НАТУРА 2000 и Система за ръководство на водите в басейна на река Искър.

За специфичните си достижения в използване на Географска информационна система, Министерството на околната среда и водите беше определено измежду над 100 000 кандидатури от целия свят. Престижната премия връчи Филип Мот, общоприет шеф на Есри Европа, на Юлиан Попов, министър на околната среда и водите.

„ Може би доста хора не знаят, само че всички ние подвластен от ден на ден и повече от географските осведомителните системи… Очакването ми е да напредваме от ден на ден и повече в анализите на всички естествени климатични опасности, с цел да се изправяме  по-информирани пред тях и да ги управляваме още по-ефективно ”, заяви  министър Попов.
още по темата
В категория „ Местно самоуправление ” община Чирпан беше отличена за използване на най-съвременни Географска информационна система технологии за повишение успеваемостта на дейностите, свързани с устройство на територията.

Най-голямата частна газоразпределителна компания в България – Овергаз получи отличие в категория „ Частен бранш ”. Овергаз внедрява и развива цялостна корпоративна Географска информационна система система, която покачва успеваемостта на ръководството на газоразпределителната мрежа и подкрепя дейностите по обмисляне, планиране и взимане на управнически решения при реализацията на инфраструктурните планове, свързани с газификацията на българските градове.

В категория „ Сигурност ” Министерството на защитата беше отличено за използване на Географска информационна система технологии за основаване и насърчаване на качества за работа с геопространствени данни и оперативна съгласуемост, които дават отговор на високите стандарти на партньорските организации и НАТО.

В категория „ Международна организация ” оценката отиде при CWP Global за създаване и развиване на новаторски облачни Географска информационна система приложения за повишение успеваемостта на ръководството и достъпа до информация за ВЕИ плановете на сдружението на световно равнище.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР