Министерството на околната среда и водите (МОСВ) отпусна по-големи количества

...
Министерството на околната среда и водите (МОСВ) отпусна по-големи количества
Коментари Харесай

МОСВ отпуска по-големи количества вода за производство на ток

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) отпусна по-големи количества вода за произвеждане на ток. 3 пъти повече вода от досегашното количество са написани в графика за януари да отиват за произвеждане на ток.
" Случващото се е безусловно вярно ". Това съобщи в изявление за предаването " Хоризонт до обед " инж. Димитър Куманов от Сдружение “Балканка ”:

" Големите язовири в България са проектирани с голям брой цели. Те са от по този начин наречените сложни и значими язовири и някои от тях са проектирани за питейни потребности и напояване, както и за произвеждане на електрическа енергия в разнообразни комбинации, само че огромните и най-важни, които са " Белмекен ", " Батак " и язовир " Въча ", поддържат главните водохранилища на най-големите каскади. Тези каскади тъкмо за това са проектирани, когато има най-голямо ползване (януари месец всяка година), те да са посъбрали вода в останалото време, да им е останало, тъй че през този леден месец да покриват върховите потребления`.

Инж. Куманов отхвърли изказванието, че сега има доста огромно количество вода в язовирите:

" Съгласно месечните графици, които се разгласяват от Министерство на околната среда и водите, тази година в голямата част от язовирите имат тъкмо толкоз вода, колкото е имало предходната година по същото време ".

Цялото изявление с инж. Димитър Куманов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР