Министерството на образованието разпореди проверка на спорните въпроси от матурата

...
Министерството на образованието разпореди проверка на спорните въпроси от матурата
Коментари Харесай

Разпоредиха проверка на матурата по английски

Министерството на образованието разпореди инспекция на противоречивите въпроси от матурата по британски език. Изпитът провокира неодобрение измежду зрелостниците, съгласно които в теста има доста неточности. Учениците стартираха онлайн петицията за инспектиране на матурата, съобщи Би Ти Ви.

„ Особено в граматиката има много въпроси, които са с такива тънкости основани, които да тестват възпитаници с С1, тук-там С2 – като приказваме за семантични изрази, които не всяко дете, което върви на учебно заведение, без уроци – би могло да знае от това, което се предлага в учебно заведение ”, споделя преподавателят по британски език Александрина Къртова, която също счита, че матурата е по-трудна от предходните

„ Още по време на самата матура се почувствах доста зле, тъй като все едно съм живяла до момента с разбиране, че знам британски на много положително равнище, имам документи, взела участие съм в доста надпревари и в последна сметка излиза, че с толкоз доста неточности - имам 15 неточности на двата модула, излиза, че аз не знам задоволително добре британски ", споделя ученичката Десислава, която се усеща ощетена от матурата и я дефинира като цялостна с граматически неточности и двусмислици

От Министерството на образованието стартират инспекция. Призовават всеки неудовлетворен да изпрати писмо до ведомството с съответни забележки. „ Трябва да бъдат съответно посочени проблемите и въпросите, които съгласно зрелостниците, несъмнено, са цялостни с тези грешки ”, съобщи зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

„ За мен, в случай че трябваше да им пиша на тях оценка, може би четворка, тъй като постарали са се да създадат нещо, обаче някак си не е станало ", безапелационна е Десислава. В онлайн петицията за инспектиране на матурата към този момент са се подписали над 6700 души. Учениците упорстват да се облекчи скалата за оценяване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР