Министерството на образованието планира анализ и след това проверка на

...
Министерството на образованието планира анализ и след това проверка на
Коментари Харесай

Новият министър готви проверки на училищата-двойкаджии

Министерството на образованието възнамерява разбор и по-късно инспекция на учебните заведения, посочили ниски резултати на матурите. Това даде обещание министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Средната оценка на държавния зрелостния изпит по български език тази година е Добър 3,93. 

  " Училища, които 2-3 години имат ниски оценки или единствено ниски оценки, където фрапантно падат резултатите на учениците, към този момент да се вземат ограничения, свързани със съответни инспекции както от страна на министерството, по този начин и на Регионалните ръководства на образованието.

Тези инспекции може да бъдат тематични, те могат да бъдат свързани с общата  организация на образованието, работата с учениците. Да помоля за поддръжка и от страна на родителите, тъй като ние би трябвало да преобърнем това, което е сега, този уклон единствено към частни уроци, към опция за по-голяма поддръжка в учебно заведение ". 

Цоков изясни, че намаляването на общата междинна оценка на изпитите е и тъй като е направена смяна в скалата за оценка. Минимумът за междинна оценка е вдигнат със седем точки, напомни министърът на образованието.  

ТЕМА преди 39 минути 2312 преди 9 часа 2664 преди 12 часа 9711
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР