Министерството на образованието и науката сезира ДАНС и Комисията за

...
Министерството на образованието и науката сезира ДАНС и Комисията за
Коментари Харесай

Британци купиха Школо.бг, МОН сезира ДАНС

Министерството на образованието и науката сезира ДАНС и Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД) за продажбата на най-голямата частна онлайн просветителна платформа в България - " Школо.бг " - на английска компания. Това оповестиха от пресцентъра на министерството.

" МОН не е било осведомено по никакъв метод за продажбата на „ Школо “ на непозната компания. След издание на информация в медиите институцията сезира ДАНС и Комисията за отбрана на персоналните данни за инспекция на случая ", гласи информацията.

Преди два дни от компанията, че Джунипър Едюкейшън (Junip er Education), най-големият снабдител на учебен програмен продукт и услуги във Англия, е оповестил придобиването на " Школо ООД ". От българската компания показаха, че работят с над 1700 просветителни институции у нас.

МОН все още няма договорни връзки с „ Школо “, само че доста от българските учебни заведения са техен клиент, прецизират от министерството. " С цел отбрана на тези просветителни институции министерството ще предприеме всички дейности за разяснение на случая. Вече е изпратено и писмо до компанията с искане неотложно да даде цялата налична информация, а дружно с това са сезирани и способените органи ". 

" Случаят е индикативен, че е оправдано потреблението на услугата електронен дневник към държавната система – НЕИСПУО (). Към момента над 830 просветителни институции работят с нея ", акцентират от просветителното министерство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР