Министерството на образованието и науката разработи помагало по български език

...
Министерството на образованието и науката разработи помагало по български език
Коментари Харесай

МОН разработи помагало по български език за ученици от Украйна

Министерството на образованието и науката създаде пособие по български език за възпитаници от Украйна. Тое предопределено за възпитаници от първи до четвърти клас, търсещи или получили протекция в страната ни и мигранти.

Помагалото ще може да се употребява от началните учители за обезпечаване на в допълнение образование по български език като непознат на децата и учениците от Украйна.

То е направено в границите на Националната стратегия „ Учебници, образователни комплекти и образователни пособия “ и може да се употребява в електронна среда, само че следва да бъде отпечатано и на хартия.

От просветното министерство осведомят, че през втория период на миналата образователна година в детските градини и учебните заведения са били записани 3 деца и 111 възпитаници с интернационална протекция и 84 деца и 439 възпитаници от Украйна с краткотрайна протекция, като на 296 е било обезпечено в допълнение образование по български език като непознат. За актуалната образователна година са записани 2 деца и 134 възпитаници с интернационална протекция и 512 деца и 1738 възпитаници с краткотрайна протекция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР