Министерството на образованието и науката публикува верните отговори от изпита

...
Министерството на образованието и науката публикува верните отговори от изпита
Коментари Харесай

Вижте отговорите от изпитите по БЕЛ след 7. и 10. клас

Министерството на образованието и науката разгласява правилните отговори от изпита по български език и литература след 7-и и 10-и клас.

Историята на Ева, която пораства и се смалява, преразказваха седмокласниците. Творбата на Иванка Могилска е написана особено за банката с неизучавани творби, която се употребява за изпита след 7. клас. Учениците трябваше да напишат обстоен преразказ от името на безпристрастен повествовател.

С история за преподавател и неговите възпитаници, които намират неповторима находка, бяха свързани езиковите задания и тези за четене с схващане. Предпоследната 25-а изискваше с няколко фрази учениците да обяснят какво внушават стихове от одата „ Опълченците на Шипка “ на Иван Вазов.

На национално външно оценяване по български език и литература се явиха близо 60 400 седмокласници. До момента в МОН има постъпила информация за една анулирана работа.

Вижте дилемите и правилните отговори на изпита след VII клас

Десетокласниците работиха върху три текста – за дебатите, за Дуранкулак и върху фрагмент от повестта „ Гераците “ на Елин Пелин. Последната задача беше да напишат обобщение на текста за Дуранкулак. На този изпит се явиха над 51 300 възпитаници.

Задачите и правилните отговори на изпита след X клас
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР