Министерството на образованието и науката прекратява договорите на 25 служители

...
Министерството на образованието и науката прекратява договорите на 25 служители
Коментари Харесай

МОН пенсионира 25 служители от централната администрация

Министерството на образованието и науката приключва договорите на 25 чиновници в централната администрация.

Това са всички чиновници по служебно и трудово правно отношение, които са придобили право на пенсия за застрахователен стаж и възраст към края на ноември, както и тези, които към този момент са пенсионери, само че все още не престават да работят.

При пенсионирането си чиновниците ще получат компенсации според от насъбрания стаж в МОН. За задачата държавното управление утвърди спомагателни разноски по бюджета на ведомството за тази година в размер на 617 069 лева Средствата ще са за сметка на преструктуриране на разноски по централния бюджет. 

В просветното министерство предстоят и последващи дейности по усъвършенстване на структурата и състава на администрацията. Една от задачите на измененията е да се даде опция за кариерно развиване и по-добра мотивация на държавните чиновници, които остават там. Очакванията са това да увеличи успеваемостта и качеството на работата.

Министерският съвет отпусна също 14 072 722 лева по Национална стратегия " Оптимизиране на вътрешната конструкция на личния състав "  за 2021 година. Средствата са за компенсации в общинските просветителни институции за месеците септември-октомври 2021 година Те се изплащат след смяна в структурата и състава на дадена институция, както и при преустановяване на трудовите правни отношения на друго съображение. Обезщетенията се изплащат и след закриване или превръщане на просветителни институции.

Финансирането ще е за сметка на плануваните разноски за национални стратегии за развиване на образованието за т.г. и на понижение на одобрените разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2021 година.

Междувременно след днешното съвещание на Министерския съвет стана ясно, че е било взето решение да се организира среща с кмета на София – Йорданка Фандъкова , на която с изключение на премиера Кирил Петков, ще участва и министърът на образованието Николай Денков. На нея Йорданка Фандъкова ще би трябвало да дава отговор за какво има неусвоени средства по стратегиите за създаване на нови детски градини.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР