Министерството на образованието и науката (МОН) ще предостави 12,8 млн.

...
Министерството на образованието и науката (МОН) ще предостави 12,8 млн.
Коментари Харесай

МОН осигури пари за тестове за всички ученици до края на 2021г.

Министерството на образованието и науката (МОН) ще даде 12,8 млн. лева от своя бюджет на Министерството на здравеопазването (МЗ) за закупуване на проби за възпитаници. За да обезпечи тези средства, МОН отсрочва за идната година някои ремонтни и капиталови действия в учебните заведения, детските градини и центровете за специфична просветителна поддръжка и за поддръжка на личностното развиване.

В края на октомври т.г. кабинетът отпусна на Министерство на здравеопазването 13 млн. лева, с които сега се купуват проби. Заедно с спомагателните 12,8 млн. лева парите ще стигнат за проучване на учениците от I до XII клас до края на 2021 година Целта е освен всички да учат присъствено, само че и безвредната среда в учебно заведение да бъде обезпечена най-малко до коледната почивка.

До момента МОН е получило от Министерство на здравеопазването общо 851 000 теста за учениците от I до IV клас. От 10 ноември т.г. до в този момент се изразходени към 300 000 от тях. Остатъкът ще стигне за дребните възпитаници до края на идната седмица. Очакват се още доставки, които ще бъдат разпределени в учебните заведения в страната в границите на 24 часа.

Тази заран министърът на образованието и науката акад. Николай Денков гостува в рубриката " Властта приказва! Открито " във фейсбук профила на Министерския съвет. За 60 минути акад. Денков отговори на 49 въпроса, свързани основно и тестването и възобновяване на присъственото образование в учебните заведения. Интервюто на министър Денков е гледано онлайн от към 26 000 души в другите канали, които го излъчваха.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР