Министерството на културата ще подарява на министри от държавите членки

...
Министерството на културата ще подарява на министри от държавите членки
Коментари Харесай

Гостите на европредседателството ще получат дигитално тефтерче на Левски

Министерството на културата ще подарява на министри от страните членки на Европейски Съюз, посланици и публични посетители по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз цифровия вид на тефтерчето на Левски. Това заяви по време на заключително събитие на Националния предприемчив комитет за честването на 180-годишнината от рождението на Васил Левски шефът на дирекция „ Международни и районни действия “ в МК доцент доктор Венцислав Велев.

Министърът на културата Боил Банов е ръководител на комитета. В събитието през днешния ден взеха присъединяване зам.-министърът на културата Румен Димитров, заместник-председателите на комитета – ръководителят на Изпълнителното бюро на Общобългарски комитет „ Васил Левски” Васил Василев и кметовете на Ловеч и Карлово - Корнелия Маринова и доктор Емил Кабаиванов.

Васил Василев благодари на министерството за поддръжката, която е оказало за множеството от самодейностите, свързани с годишнината от рождението на Апостола и посочи, че те са се провели в над 200 общини. Той заяви, че готова от комитета галерия за живота и делото на Дякона ще бъде предоставена на всички български учебни заведения в чужбина.

Доц. Велев посочи, че Министерството на културата провежда отбелязването на още два юбилея през 2018 година – 170-та годишнина от рождението на Христо Ботев и 140 години от Освобождението на България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР