Министерството на културата обяви покана за нaбиране на проектни предложения

...
Министерството на културата обяви покана за нaбиране на проектни предложения
Коментари Харесай

Министерството на културата набира проектни предложения за 10 млн. лв.

Министерството на културата разгласи покана за нaбиране на планови оферти по Резултат 1 „ Подобрено ръководство на културното завещание “, Подрезултат 1.1 „ Културно завещание, представяно в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “. Ще бъдат подкрепени планове на обща стойност 5 400 000 евро, като оптималният и минималният размер надлежно са 400 000 и 150 000 евро за план.
Това показват ок културното министерство в известие до медиите.
 Сдружение Зограф “: Министър Боил Банов завършва мандата си като рекордьор по гафове и неосъществени обещания Сдружение " Зограф “: Министър Боил Банов завършва мандата си като рекордьор по гафове и неосъществени обещания
Като неоспорим рекордьор по позволени гафове и неизпълнени обещания през изтичащия си към този момент мандат се обрисува министърът на културата,...
Целта на процедурата е да усъвършенства изискванията за запазване, ръководство, показване на културни полезности и Чрез подкрепените планове ще се подтиква предприемаческият метод в активността на културните институти за усъвършенствано ръководство и показване на културното завещание и привличане на нови публики, в това число посредством ревитализиране на помещения/пространства, просветителни стратегии и други Поканата цели да насърчи усилване на ролята, която културата и културното завещание играят в локалното и районно развиване с акцент върху заетостта, общественото приобщаване и културното предприемачество и присъединяване на обществените, етническите и културните малцинства и групи в културни планове и достъпът им до просвета. Тя ще поддържа основаването на работни места и построяването на потенциал по всеки план.
Допустими претенденти по Програмата са, чиято активност се реализира в културния или креативния бранш, в това число общини и регионални администрации. Допустими сътрудници могат да бъдат всички обществени или частни организации, както и сдружения с нестопанска цел, открити като юридически лица в България или в страна донор по Програмата (Исландия, Лихтенщайн и Норвегия), чиято съществена активност няма търговски темперамент.
Проектни оферти могат да се подават от 18.05.2021 година до 17.30 ч. на 18.08.2021 година
Насоките за кандидатстване и съпътстващата документи са оповестени в Информационната система за ръководство и наблюдаване на средства от Европейски Съюз (ИСУН 2020) на следния адрес:
 Шуробаджанащина и някои други зависимости - по този начин ли се работи в Национален фонд Култура? (ВИДЕО) Шуробаджанащина и някои други зависимости - по този начин ли се работи в Национален фонд Култура? (ВИДЕО)
Национален фонд " Култура " е българска организация с бюджетна прехрана към министъра на културата. Тя действа от месец ноември 2000...
Допълнителна информация ще бъде оповестена авансово на уеб страницата на Програмата.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР