Министерството на иновациите и растежа пусна за обществено обсъждане третата

...
Министерството на иновациите и растежа пусна за обществено обсъждане третата
Коментари Харесай

Нова мярка за 118 млн. лв. по ПВУ се придвижва към бизнеса

Министерството на нововъведенията и растежа пусна за публично разискване третата процедура по Националния проект за възобновяване и резистентност – „ Подкрепа за новаторски МСП, отличени с Печат за високи достижения “. Бюджетът ѝ е 118 млн. лева и ще бъде употребен за финансиране на развойни действия и интелектуална благосъстоятелност.

По-конкретно – мярката е планувана да помогне на компании, които са кандидатствали по европейските стратегии „ Хоризонт 2020 “ и „ Хоризонт Европа “, само че заради изчерпването на ресурса в предходния програмен интервал са останали без финансиране. 

Въпросният знак на Европейска комисия за високи достижения подсигурява качеството на плановете и капацитета им да бъдат създадени новаторски артикули и услуги с висока добавена стойност за българската стопанска система и общество. Ето за какво на тези компании се дава втори късмет да получат финансиране, посредством което да осъществят концепциите си.
За публичното разискване
Предложения и мнения от страна на заинтригуваните компании се подават до 2 декември 2022 година (включително) в системата ИСУН 2020. Те би трябвало да бъдат показани като свободен текст в поле „ Описание “ от меню „ Изпрати коментар/предложение “.

След края на обществото разискване всички отзиви ще бъдат систематизирани и процедурата ще бъде отворена за кандидатстване. То още веднъж ще бъде напълно електронно и оптимално улеснено, защото Групово дело ЕФК ще се позове на оценката на Европейска комисия.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинплан за възобновяване Министерство на нововъведенията и растежа финансиране мярка ПоследниНай-четениБюджет и финанси 36 Държавата пусна анкета към дребния и междинен бизнес за еврото Бюджет и финанси 76 Нова мярка за 118 млн. лева по ПВУ се придвижва към бизнеса Политика 680 Още една страна се изрече срещу влизането на България в Шенген Индустрии 140 Обявиха финалистите в Effie Awards България 2022 Любопитно 12949 Най-скъпият Мондиал в историята: Цените хвърчат, само че билети и места няма Пазари 11926 Голямото съветско петролно катурване набира скорост Компании 10705 Exe Solar построява цех за 13 млн. лева в Ямбол Имоти 10537

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР