Министерството на икономиката ще сезира прокуратурата заради обосновани предложения за

...
Министерството на икономиката ще сезира прокуратурата заради обосновани предложения за
Коментари Харесай

Дават Ел Би Булгарикум на прокурор, продавали продукти под себестойност

Министерството на стопанската система ще сезира прокуратурата поради обосновани оферти за съзнателно ощетяване на " Ел Би Булгарикум " с близо 1,5 млн. лв.. Това заяви отрасловият министър Богдан Богданов в изявление за Българска телеграфна агенция.

По думите на Богданов сдружението е продавало продуктите си под себестойност, без обосновка. Проверките са посочили, че сдружението очевидно е водено към банкрут - става дума за решения,; в интервала от края на 2022 година до юли 2023 година

" Вдигнахме производството на 100 % потенциал, защото до лятото на 2023 година предприятието е работило единствено на 60 %. Пуснахме и обществени състезания за доставки на суровина и то от български производители. Ще стабилизираме финансовите резултати ", сподели министър Богданов.

Икономическото министерство води и няколко каузи във връзка със подозрения за злоупотреби при ремонтите на язовири, като плановете са за вреди за страната от към 600 млн. лв.. Съдът е сезиран, макар че прокуратурата е отказала да образува произвеждане по тематиката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР