Министерството на финансите възприе много от исканията, поставени от синдикатите

...
Министерството на финансите възприе много от исканията, поставени от синдикатите
Коментари Харесай

Две увеличения на заплатите в ГДИН и ГДО с новия бюджет

Министерството на финансите възприе доста от настояванията, сложени от синдикатите в системите на ГДИН и ГДО, и те са отразени в бюджета за 2023 година Това съобщи заместник-министърът на правораздаването Емил Дечев на среща през днешния ден с представители на Съюз на синдикални организации в системата на Министерство на правосъдието, Синдикат на чиновниците на пандизите в България, Синдикат „ Охрана “, Синдикат на пенитенциарните чиновници, Синдикат на чиновниците в Министерство на правосъдието и Синдикат на чиновниците в ГДИН. Присъстваха и ръководителите на двете основни дирекции – основните комисари Ивайло Йорданов и Георги Жеков.

На срещата бе посочено, че считано от 1 август тази година възнагражденията на работещите в Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ и Главна дирекция „ Охрана “ се усилват с 10 %, както и със сумата от 175 лв.. Увеличението е за чиновниците по Закона за Министерство на вътрешните работи и Закона за държавния чиновник.

Поставени бяха въпроси за неравномерните нараствания през годините за надзорно-охранителния състав и обществени инспектори, психолози, юрисконсулти в системата на ГДИН, както и за спомагателните хонорари за реализирани резултати. Те ще бъдат предадени на министър Славов за възможни диалози с министъра на финансите Асен Василев. Зам.-министър Дечев подсети, че приоритет на държавното управление е постигането на 3% недостиг с оглед бъдещото ни влизане в еврозоната.

Не планираме преразглеждане на прелюдия 12-часов заменен режим на работа в местата за отнемане от независимост, безапелационен бе отрасловият зам.-министър на правораздаването. Той подсети за дългогодишните рекомендации и настоявания на Комитета против изтезанията на съдебна експертиза в тази връзка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР