Министерството на финансите на САЩ публикува в четвъртък подробен доклад,

...
Министерството на финансите на САЩ публикува в четвъртък подробен доклад,
Коментари Харесай

Байдън иска всички транзакции в биткойн над 10 000 долара да бъдат отчитани

Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласява в четвъртък обстоен отчет, който обрисува препоръчаните промени в условията за докладване на финансови интервенции, както беше изложено в американския проект за администрацията на Байдън. Сред многочислените други промени в данъчната и отчетната политика, предопределени за „ повишение на приходите, възстановяване на успеваемостта и създаване на по-справедлива данъчна система “, законодателството включва нови правила за отчитане на обмена на криптовалути като биткойн.

По-конкретно, в случай че законопроектът стане закон, американците ще би трябвало да рапортуват всички прехвърляния на криптовалута на IRS, когато те надвишават 10 000 щатски $ – какъвто е и прагът за отчитане на депозити. Министерството на финансите споделя, че този ход ще помогне за ограничение на укриването на налози и други закононарушения.

„ Криптовалутата към този момент основава забележителен проблем за разкриване, като улеснява противозаконната активност, в това число и укриването на налози “, се споделя в отчета на Министерството на финансите. „ Ето за какво предлагането на президента включва спомагателни запаси за IRS за справяне с растежа на криптоатаките. “

Този ход е част от повишението на приходите за застраховане на проекта за възобновяване на американските фамилии, който е на стойност 80 милиарда $. Според администрацията на Байдън ограниченията могат да генерират до 700 милиарда $ през идващото десетилетие. Министерството на финансите отбелязва, че криптовалутите съставляват представляват относително дребна част от бизнес приходите през днешния ден, само че прибавя, че те се чака да набъбнат през идващото десетилетие.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР