Министерството на финансите на САЩ налага санкции на трима българи

...
Министерството на финансите на САЩ налага санкции на трима българи
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции на Пеевски, Божков и 64 компании в България


Министерството на финансите на Съединени американски щати постанова наказания на трима българи и на 64 компании според закона " Магнитски ". Мярката е ориентирана против Васил Крумов Божков, който е прочут български предприемач, Делян Славчев Пеевски, някогашен член на Народното събрание, и Илко Димитров Желязков, някогашен държавен представител, се споделя в уеб страницата на ведомството.

Съобщението бе направено при визитата в София на Пол Ахърн, и.д. помощник-секретар и първи заместител асистент секретар в Министерството на финансите на Съединени американски щати в департамента за битка с финансирането на тероризма и финансовите закононарушения (TFFC).

Днес той се срещна с президента Румен Радев.

" Днешното обществено оповестяване на наказания съставлява най-широкообхватното деяние на световния закон " Магнитски ", подхванато за един ден в историята на програмата, ориентирано против 65 физически и юридически лица за техните обилни корупционни дейности в България ", показва американското държавно управление.

Според известието оповестените наказания разкриват злоупотребите на Божков, Пеевски и Желязков с обществени институции за персонална облага и прекъсва достъпа на тези лица и техните компании до финансовата система на Съединени американски щати.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР