Министерството на финансите (МФ) стартира конкурсна процедура за избор на

...
Министерството на финансите (МФ) стартира конкурсна процедура за избор на
Коментари Харесай

МФ стартира конкурс за избор на шефове на Фонда на фондовете

Министерството на финансите (МФ) започва конкурсна процедура за избор на съвет на шефовете на Фонд управител на финансовите принадлежности в България (Фонд на фондовете).

Целта е да бъде определено ново управление, като подборът ще бъде извършен по оптимално транспарантен, пазарно насочен и непосредствен до бизнес-логиката принцип и въз основа на пазарни критерии, дават обещание от институцията.

След встъпване в служба на служебното държавно управление е изработен подробен разбор на успеваемостта на ръководство (процент на вложени средства и резултат от тяхното инвестиране; разбор на разноските и на процесите за управление) на Фонда на фондовете.

Предприети са ограничения за оптимизация на структурата и процесите във ФМФИБ. През юли бе одобрен и нов правилник на фонда. Министърът на финансите бе длъжен да провежда комисия за асортимент на членове на новия съвет на шефовете. Комисията включва ръководещите органи по Закона за ръководство на средствата от европейските структурни и капиталови фондове, които имат финансово съглашение с Фонда на фондовете.

В момента е назначено краткотрайно управление на фонда до приключването на конкурсната процедура.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР