Министерството на енергетиката на САЩ ще финансира с 16 милиона

...
Министерството на енергетиката на САЩ ще финансира с 16 милиона
Коментари Харесай

САЩ наливат пари за изкуствен интелект в ядрената физика

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати ще финансира с 16 милиона $ 15 плана за изкуствен интелект, които да оказват помощ за ускорение на научните открития в нуклеарната физика. „ Изкуственият разсъдък има капацитета да редуцира времевата линия за пробни открития в нуклеарната физика.

Съоръженията за ускорение на частици и апаратурата за нуклеарна физика срещат разнообразни механически провокации при симулациите, контрола, събирането на данни и разбора, с които изкуственият разсъдък може да се оправи “, сподели Тимъти Холман, който отговоря за научните действия в нуклеарната физика към министерството, съобщи newswise.com.

Проектите ще бъдат ръководени от откриватели по нуклеарна физика в 8 национални лаборатории на Министерството на енергетиката и 22 университета в Съединени американски щати. По-рано този месец министерството заяви, че ще даде 112 милиона $ за изследвания в региона на термоядрения синтез, а предишния месец анонсира 33 милиона $ за проучвания на чисти енергийни технологии и 11,7 милиона $ за квантови калкулации.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР