Министерството на електронното управление започва работа по удостоверяване на машините.В

...
Министерството на електронното управление започва работа по удостоверяване на машините.В
Коментари Харесай

Йоловски: Започваме работа по удостоверяване на машините за балотажите

Министерството на електронното ръководство стартира работа по засвидетелствуване на машините.

В прессъобщение до медиите се споделя, че след окончателното решение на Върховния административен съд, съгласно което засвидетелствуване на сходството на машините е експлицитна подготвеност на министъра на електронното ръководство, министър Александър Йоловски стартира процедура, която да подсигурява на българските жители опцията да гласоподават и машинно на втория тур на локални избори.

В текста се споделя още, че в края на новата процедура, с цел да се избегнат всевъзможни опасности за повторна анулация на машинния избор, подписа си ще постави министърът на електронното ръководство Александър Йоловски.

По-рано на съвещание от ЦИК взеха решение да изпратят писмо до Йоловски, който в незабавен порядък да отговори какви дейности ще предприеме по посоченото решение на Върховния административен съд.

От партията на Бойко Борисов излязоха с първи коментар след решението на Върховния административен съд да върне машините за гласоподаване в изборния развой. От ГЕРБ приканиха съперниците си да не политизират тематиката.

„ ГЕРБ постоянно сме заявявали, че решенията на съда не се разясняват, а се извършват! Призоваваме политиците да почитат решенията на самостоятелните български институции. Да не ги политизират и да не ги употребяват за партийна агитация! ”, написа в позицията на партията, оповестена във Фейсбукстраницата им. До момента от ГЕРБ не са разяснява изборните резултати.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР