Министерството на електронното управление (МЕУ) организира за втори път кампания

...
Министерството на електронното управление (МЕУ) организира за втори път кампания
Коментари Харесай

Търсят се хакери, които да пробият държавната сигурност

Министерството на електронното ръководство (МЕУ) провежда за повторно акция за осъществяване на проби за навлизане в сигурността (pentests) в държавната администрация.  В нея могат да се включат както физически, по този начин и юридически лица. Необходимо е искащите да имат потенциал да правят тестванията за навлизане в информационните и осведомителните системи. Друго изискване е те да имат достъп до класифицирана информация, минимум до равнище „ Поверително “. В случай, че специалистите нямат подобен достъп, министерството ще спомага организационно за неговото придобиване.
Прочетете още
В взаимозависимост от уменията и опита на всеки претендент ще бъде предоставено осъществяването на съответен pentest (симулация на проникване). Осигуряването на ефикасното и ефикасно осъществяване на тестванията ще се подсигурява посредством сключването на тристранен контракт сред МЕУ, тестваната организация и специалиста, извършващ pentest.

Целта на акцията е да усъвършенства киберсигурността в държавната администрация, като присъединяване в нея е непринудено и не се обвързва с заплащане, съобщи Нова.

Всички, искащи да вземат участие във втората акция на МЕУ, могат да подадат своето заявление или да получат повече информация на email:[email protected] . 
  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР