Министерството на електронното управление излезе с позиция след напускането на

...
Министерството на електронното управление излезе с позиция след напускането на
Коментари Харесай

Министерството на електронното управление с позиция след напускането на Благовест Кирилов - Политика

Министерството на електронното ръководство излезе с позиция след напускането на зам.-министъра Благовест Кирилов и оповестените от него претекстове за това. 

По-рано през днешния ден от пресцентъра на Министерския съвет оповестиха, че Кирилов към този момент не заема поста, а самият той разяснява напускането си във Facebook, като разгласи, че една от главните задания, които си е сложил, преди да приема поста в служебния кабинет, е била повече бистрота в " Информационно обслужване " АД, само че това не се е случило.

Като образец към този момент някогашният зам.-министър на електронното ръководство уточни изборът за самостоятелни членове на борда на шефовете. " Той не беше съгласуван с класирането в състезанието, извършен от Агенцията за обществените предприятия и надзор ", написа Кирилов.

От Българска социалистическа партия оповестиха, че ще сезират основния прокурор Иван Гешев за " готвена интервенция в изборите " , а от Министерството на електронното ръководство разгласиха позиция, съгласно която това са " опити за внушения, имащи за цел други ползи, разнообразни от интереса на страната ".

" Изборът на самостоятелни членове на Съвета на шефовете на " Информационно обслужване " е сбъднат след извършена обществена процедура за номиниране на претенденти за самостоятелни членове на Съвета на шефовете на сдружението. Процедурата е извършена от Агенцията за обществени предприятия и надзор, която е самостоятелен орган. Списъкът на номинираните претенденти е оповестен и наличен на уеб страницата на организацията. Видно от него, двамата определени за членове на Съвета на шефовете са част от петимата номинирани претенденти ", пишат оттова.

От министерството прибавят, че поканата за привикване на Общото заседание на " Информационно обслужване ", на което е следвало да бъдат определени препоръчаните за членове на съвета, е оповестена в Търговския указател и е обществено налична, повече от един месец, преди осъществяване на самото заседание.

" Процедурата по номиниране, класиране и избор е извършена при прецизно съблюдаване на написаните правила в Закона за обществените предприятия и правилника за неговото използване ", безапелационни са от МЕУ.

Министърът на електронното ръководство Георги Тодоров декларира, че в своите решения и дейности ще продължи да се управлява от правилата за правомерност, почтеност и бистрота, като никога няма да се повлияе от опити за внушения, имащи за цел други ползи, разнообразни от интереса на страната.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР