Министерство на здравеопазването изплати на УМБАЛ-Пловдив“ АД изравнителна субсидия за

...
Министерство на здравеопазването изплати на УМБАЛ-Пловдив“ АД изравнителна субсидия за
Коментари Харесай

Здравното министерство: Eлектрозахранването на Университетската болница в Пловдив няма да бъде преустановено

Министерство на опазването на здравето изплати на „ УМБАЛ-Пловдив “ АД изравнителна дотация за към този момент осъществена активност за м. април и м. май 2018 година и предплатена дотация за незабавна помощ за м. юни 2018 година, по отношение на контракт за финансиране по реда на Методиката за субсидиране на лечебните заведения през 2018 година Това оповестиха от пресслужата на Министерство на здравеопазването.

По информация на Ръководството на болничното заведение е реализирана договореност с компанията, търговец на електрическа енергия, лечебното заведение да преведе част от дължимата сума след приемане на дотацията от Министерството на здравеопазването. Остатъкът от задължението на лечебното заведение ще бъде изплатен в края на месец юли – откакто болничното заведение получи средства от НЗОК по контракт за осъществените действия.

Припомняме, че в “УМБАЛ Пловдив” АД е получено писмо от снабдител на свободния пазар на електрическа енергия за прекратяване на зареждането на 09.07.2018 година, заради неизплатени отговорности. Доставчикът е изискал и от Елекроразпределение Юг зареждането с електрическа енергия на болничното заведение да бъде прекратено от 09.07.2018 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР