Министерство на вътрешните работи най-накрая успя да установи заснетите да

...
Министерство на вътрешните работи най-накрая успя да установи заснетите да
Коментари Харесай

МВР най-накрая установи полицаите от записите с побоя пред МС

Министерство на вътрешните работи най-сетне съумя да откри сниманите да бият протестиращи пред постройката на Министерския съвет служители на реда. След като срамно мълча и на собствен ред се оплакваше от принуждение върху служителите на реда, силовото ведомство е почнало дисциплинарна инспекция, а чиновниците са краткотрайно отстранени от работа. Новината идва ден откакто министър председателят Бойко Борисов разгласи подадената и сложена сега на трупчета оставка на вътрешния министър Младен Маринов. 

" Във връзка с оповестени видеоклипове в средствата за всеобщо осведомление, касаещи приложимост на физическа мощ от полицейски чиновници по време на митингите пред постройката на Министерския съвет, управлението на Столична дирекция на вътрешните работи е разпоредило дисциплинарна инспекция по реда на Закона за Министерство на вътрешните работи. Проверката е предоставена на комисия от управителни чиновници на дирекцията. Комисията е изискала и анализирала нужните материали, като в хода на инспекцията е открила полицейските чиновници, снимани във видеоматериала. До приключването ѝ същите няма да извършват отговорности по застраховане на публичния ред ", оповестяват от Министерство на вътрешните работи, представени от БГНЕС. От ведомството прецизират, че събирането на доказателства за определяне на обстоятелствата продължава, като резултатите ще бъдат оповестени идната седмица. Събраните материали ще бъдат изпратени на районна прокуратура по подготвеност, прецизира Министерство на вътрешните работи. 

Първоначално от ведомството говореха, че инспекцията за битите протестиращи ще отнеме месец. Прокуратурата също се ослушваше, а представителят й Сийка Милева разгласи, че не е гледала записите. 

Както " Сега " писа, родителите на две млади момчета - Евгени Марчев и Димитър Педен, описаха потресаващи обстоятелства към нанесения от чиновници на реда побой върху децата им. Появиха се и видеокадри, които демонстрират грозното принуждение от страна на униформените. По този мотив обаче министърът в оставка Младен Маринов разяснява, че когато прибягва до принуждение, полицията не бие, а се пази.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР