Министерство на външните работи препоръча на българите, които са в

...
Министерство на външните работи препоръча на българите, които са в
Коментари Харесай

Външно министерство съветва българите в чужбина за повишено внимание

Министерство на външните работи предложи на българите, които са в чужбина по отношение на новогодишния празник да демонстрират нараснало внимание при визитата на публични места- площади, градски превоз, метро, гари, летища, концертни зали, туристически и търговски центрове, религиозни храмове или монументи.

Причината е нарасналото равнище на терористична опасност в редица страни по отношение на посрещането на 2018 година.

На българите, пътуващи в чужбина, се предлага още да носят постоянно у себе си годен документ за идентичност, а батериите на мобилните им телефони да са заредени.

Препоръчва се още да не се разискват публичноина висок глас религиозни въпроси или да се водят религиозни разногласия.

Българите в чужбина би трябвало да се преценяват с нараснало внимание с локалните обичаи и порядки във връзка с облеклото и държанието.

Препоръчва се още да се знаят координатите на най-близкото задгранично посланичество на България или на друга страна член на Европейския съюз.

От Министерство на външните работи поучават при пътешестване зад граница по време на новогодишните празници българите да се преценяват с въвежданите спомагателни ограничения за сигурност в страната на престояване, както ида следват прецизно рекомендациите на локалните управляващи.

Необходимо е да се проявавя непрекъсната зоркост за съмнително изоставени предмети или хора със подозрително държание. В случай, че виждат такива е нужно навреме да уведомят локалните органи на реда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР