Министерство на външните работи на Република Северна Македония осъди сблъсъците

...
Министерство на външните работи на Република Северна Македония осъди сблъсъците
Коментари Харесай

МВнР на РСМ осъжди инцидентите в Скопие: Насилието е недопустимо, такива лица няма да се допускат в страната

Министерство на външните работи на Република Северна Македония осъди конфликтите сред футболни агитки в Скопие, при които е ранен български жител, съобщи MaxFax.

" Министерството на външните работи осъжда вчерашните произшествия в Скопие, преди, по време и след мача " Шкупи " - " Левски ". Насилието е недопустимо при никакви условия, изключително когато води до съществени пострадвания. Органите по сигурността оказват цялостно подпомагане за запазване на публичния ред и успокоение ".

" Пострадалият български жител е лекуван професионално и с нужните грижи, сега той е в устойчиво, само че тежко положение и след хирургична намеса се възвръща в болница в Скопие. Представители на българското посолство са в непрекъсната връзка с потърпевшия български жител и неговите близки, както и с локалните здравни управляващи.

Компетентните органи на Република Северна Македония към този момент са подхванали и ще продължат да подхващат нужните ограничения за дейно следствие и наказателно гонене по отношение на зародилите произшествия.

Както посочихме предходните няколко пъти, Република Северна Македония е свободна страна и всички, които желаят да посетят страната, са добре пристигнали, привилегия, която не допуска да е задоволително потреблението на обиди, изключително на тези, които допускат териториални искания и/или отказване и обиди на етническа, религиозна или друга еднаквост основа.

Както и до момента, нарушаването на тези правила ще бъде съответно адресирано от способените институции и на такива лица ще бъде лимитирана привилегията да участват в страната.

Република Северна Македония и Република България са положителни съседи, които преодоляват политическите си разлики с дипломатически средства, възпитавайки културата на добросъседски разговор ", се показва в известието на Министерство на външните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР