Министерство на туризма обяви, че започва засилени и изненадващи проверки

...
Министерство на туризма обяви, че започва засилени и изненадващи проверки
Коментари Харесай

Проверки по морето: Туристи искат чадър без шезлонг, гонят ги от плажа

Министерство на туризма разгласи, че стартира засилени и изненадващи инспекции по Черноморските плажове за отдаването чартърен в платените зони на чадъри и шезлонги наложително в комплект. Повод за акцията стана абсурден случай от Северното Черноморие. Български туристи били изгонени от плажа, тъй като поискали да употребяват единствено чадър и надлежно да заплатят единствено за него, а не в комплект с шезлонг. А на ценовата табела било ясно написано, че предлагат комплект от чадър и два шезлонга против 30 лева и единствено чадър за 10 лева. За случая алармираха от платформата " Ние, потребителите " в обществените мрежи. „ Принуждаването на туристите, които желаят да употребяват плажни такъми в платените зони, да ги наемат наложително в комплект чадъри и шезлонги е проблем, който следим от години, с друга активност. Затова още при започване на сезона припомнихме, че е нелегално. Споделих и снимано от мен видео, в което се вижда, че има разнообразни търговци – някои ползват тази нелоялна процедура, други – не. Търговците би трябвало да знаят, че не е редно, туристите – също, и със своята осведоменост и избор да взимат верните и преференциални за тях решения “, разяснява създателят на онлайн платформата „ Ние, потребителите “ Габриела Руменова.
Тя посочи, че без значение дали търговецът е показал обща цена за авансово избран от него комплект плажни такъми или е дал разбивка на всеки от атрибутите, щом не разрешава наемането им поотделно, това е нападателна нелоялна процедура по смисъла на Закона за отбрана на потребителите.
Контролният орган, който е виновен за тази нелоялна процедура, е Комисията за отбрана на потребителите и тя би трябвало да следи, глоби и не разрешава всеки обособен открит случай.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР