Министерство на правосъдието предлага получаването на българско гражданство от чужденци

...
Министерство на правосъдието предлага получаването на българско гражданство от чужденци
Коментари Харесай

Правосъдното министерство: Да не се дава българско гражданство срещу инвестиции

Министерство на правораздаването предлага приемането на българско поданство от чужденци против вложения да отпадне. Това ще стане с признати от държавното управление промени в Закона за българското поданство, от който ще отпаднат два текста.

До измененията се стига след обширен разбор на наредбите - това е записано към претекстовете.

Анализът сочи, че кандидатствалите за поданство у нас в интервала 2013 - 2021 година са получили позволение за непрекъснато престояване след направени инвестиции най-вече в държавни скъпи бумаги на стойност над един милион лв. или инвестиции над един милион лв. в лицензирана кредитна институция.

Към момента на подаване на молбата за придобиване на българско поданство обаче или на някой от идващите стадии в процедурата се оказвало, че инвестицията не е налична след осъществена продажба на закупените скъпи бумаги.

Така липсват действителни вложения в българската стопанска система, не се откриват работни места.

От държавното управление показват, че в следващо свое писмо от юни предходната година Европейската комисия е изразила безпокойствие от продължаващата у нас законова опция да се придобива поданство по натурализация в подмяна на авансово избрани заплащания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР