Министерство на отбраната търси всякакви варианти за осигуряване на летателната

...
Министерство на отбраната търси всякакви варианти за осигуряване на летателната
Коментари Харесай

Митко СМС-а пак заговори за "Грипен"

Министерство на защитата търси всевъзможни разновидности за обезпечаване на летателната дарба на Военновъздушните сили на фона на забавената доставка на Ф-16 и изтичащия летателен потенциал на наличните МиГ29, съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов (известен като Митко СМС-а), представен от Българска национална телевизия.

По думите му се обмислят разновидности за удължение на летателните качества на МиГ-овете, поради което следва среща с министъра на защитата на Полша. Водят се диалози и с израелски компании и с други страни, които имат опит с МиГ-29.

Не са изключени и разновидности краткотрайно България да се употребява друга платформа - на Ф-16, " Мираж 2000 " или " Грипен ", като се изследват безусловно всички благоприятни условия, които съдружниците ни могат да обезпечат, добави Стоянов.

Служебният министър на защитата разяснява и издадената от него заповед, с която се не разрешава използването на алкохол и наркотични субстанции в българската войска.

" Българската войска не използва алкохол и опиати, само че пороците на българското общество, Българската войска е част от българското общество, естествено, че те се транспонират и измежду българските военнослужещи. Нямаме завишение на тези произшествия. Заповедта е за предварителна защита, тъй като българската войска е стожер на морала и би трябвало да остане такава ", сподели той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР