Министерство на отбраната разпространи подробности за самоубийството на старши лейтенант

...
Министерство на отбраната разпространи подробности за самоубийството на старши лейтенант
Коментари Харесай

МО даде подробности за самоубийството на военния полицай в Ново село

Министерство на защитата популяризира детайлности за самоубийството на старши лейтенант Тодор Манчев, който бе открит мъртъв с огнестрелна рана в региона на Предна оперативна база " Ново село " през вчерашния ден.

 Военен служител на реда, обвързван с нахлуването в цеха в Чешнегирово, се самоуби на полигона Виж още

Тялото на военния служител на реда е открито в спално помещение.

Пристигналият медицински екип от МБАЛ - Котел, е установил гибелта му. Уведомен е дежурен боен прокурор при Военно-окръжна прокуратура - Сливен, и са подхванати неотложни дейности по следствието от боен следовател, като е формирано досъдебно произвеждане, което се прави под управлението и надзора на боен прокурор.

От МО показват, че по отношение на появили се манипулативни изказвания и внушения в някои медии, дават спомагателна информация по случая с случая в Чешнегирово. След служебна инспекция на Регионалната работа " Военна полиция " в Пловдив, двама чиновници, сред които и старши лейтенант Тодор Манчев, са глобени със забележка от шефа на районната работа. Извършена е и следваща инспекция по случая от Инспектората на Министерството на защитата.

Министърът на защитата Георги Панайотов обаче не е глобил старши лейтенант Тодор Манчев от Служба " Военна полиция " поради случая в Чешнегирово, защото е решил, че няма осъществени от него нарушавания.

Със заповеди на министъра на защитата от 15 юли т.г. са освободени от военна работа шефът на РСВП - Пловдив полк. Венцислав Радков и началникът на бранш в Отдел " Контрол и защита " майор Георги Мерджанов.

Продължава инспекцията на Служба " Военна полиция " за определяне и на други военнослужещи и длъжностни лица, имащи отношение към случая в Чешнегирово, както и следствието по случая на Военно-окръжна прокуратура - Пловдив, осведомят още от военното ведомство.

На 11 май в Чешнегирово американски военни, участващи в обучение, простъпка навлязоха в завод с служащи на частна компания, граничещ със зоната на учението.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР