Министерство на културата подкрепя политиките, гарантиращи независимостта на специализирания орган

...
Министерство на културата подкрепя политиките, гарантиращи независимостта на специализирания орган
Коментари Харесай

Банов подкрепял политики за свобода на словото, но не каза какви

Министерство на културата поддържа политиките, гарантиращи независимостта на профилирания орган за гарантиране на свободата на словото.
Това сподели министърът на културата Боил Банов в отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Антон Кутев за политиките на държавното управление за гарантиране свободата на словото в България.
" Темата, която поставяте има доста гледни точки и доста решения ", сподели Банов.
Той означи, че свободата на медиите значи народна власт. " Към момента мога само да потвърдя, че Министерството на културата поддържа политиките, гарантиращи независимостта на профилирания орган в тази сфера.
Такива са условията на Европа, съблюдаваме ги и най-хубавото, което можем да вършим и продължаваме да вършим всички от своите си позиции, с цел да не нагнетяваме така и така сериозните проблеми към българската свободна публицистика, да съблюдаваме тази невмешателство.
Това е най-важното, което можем да създадем и би трябвало да го вършим с ясна съвест ", съобщи още министърът на културата.
Банов разяснява, че като жител може да изрази усещания и позиции в тази посока. " Освен да нахвърляме някакви тези, подготвен съм във всевъзможни формати и диспути като министър на културата да вземам участие и да взимам съществено отношение в дълбочина ", уточни още министър Банов. По думите му всичко друго би било несериозно.
Междувременно Българска социалистическа партия инициира разисквания за политиките на държавното управление за гарантиране на свободата на словото.
Разискванията ще се проведат на 6 декември във времето за парламентарен надзор. В тях ще взе участие и министърът на културата Боил Банов.
Искането на опозицията е подписано от 61 народни представители, с което са изпълнени наредбите на Правилника за организацията и активността на Народното събрание, то да бъде препоръчано от една пета от народните представители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР