Министерство на електронното управление публикува утвърдената методика за удостоверяване на

...
Министерство на електронното управление публикува утвърдената методика за удостоверяване на
Коментари Харесай

Публикуваха утвърдената методика за удостоверяване на машините за изборите

Министерство на електронното ръководство разгласява одобрената методика за засвидетелствуване на мишините за гласоподаване на изборите на 2 април, оповестиха от ведомството. Тя е съобразена с условията по член 213, алинея 3 от Изборния кодекс и условията на техническата спецификация.

В методиката са отразени предложенията, постъпили по време на публичното разискване на плана. Някои от направените оферти не попадат в обсега на плана на методиката, както и в пълномощията на Министерство на електронното ръководство, Българския институт по стандартизация и Българския институт по метрология, според член 213 алинея 2 от Изборния кодекс. Те ще бъдат предоставени на ЦИК, защото могат да бъдат потребни в реализирането на изборния развой, допълват от отрасловото министерство.

На 2 април от МЕУ разгласява план за промени в методиката, съобразени с последните текстове в Изборния кодекс. Редакциите засягат обособените стадии на засвидетелствуване. До 9 март всички заинтригувани страни можеха да дават мнения по плана.

По-рано през днешния ден от МЕУ оповестиха, че от 10:00 часа на следващия ден в постройката на министерството ще се състои обществено случайно изтегляне на серийните номера на машините, които ще преминат през развой на уверение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР