Министерство на електронното управление и членовете на Консултативния съвет на

...
Министерство на електронното управление и членовете на Консултативния съвет на
Коментари Харесай

МЕУ и Консултативният съвет на ИКТ общността одобриха приоритетните теми за съвместна работа

Министерство на електронното ръководство и членовете на Консултативния съвет на ИКТ общността утвърдиха предпочитаните тематики, по които ще работят взаимно, по време на провелото се през днешния ден първо съвещание на Съвета. Участие в него взеха шефовете на дирекции в министерството, управлението на Изпълнителна организация „ Инфраструктура на електронното ръководство “ и „ Информационно обслужване “ АД.

„ Разчитаме на вашата проактивност, когато има значими за обществото и страната тематики, да ги обсъждаме дружно и да излизаме с общи решения. “ Това сподели заместник-министър Благовест Кирилов, който ще управлява работата на Консултативния съвет. Заместник-министър Атанас Мазнев акцентира, че „ Повишаването на мрежовата и осведомителна сигурност в електронното ръководство е една от главните цели на МЕУ. Министерството е изготвило план за обновена Стратегия за киберсигурност на България. “

По време на първото съвещание, двамата заместник-министри показаха целите на МЕУ – Политика в региона на осведомителното общество и осведомителните технологии/цифровата трансформация; Политика в региона на електронното управление; Политика в региона на мрежовата и осведомителна сигурност и Политика в региона на създаване, развиване и поддръжка на споделените запаси на електронното ръководство. Да подкрепят тези политики на министерството, се образуваха четири работни групи, в които членовете на Съвета ще вземат участие с опит и експертни знания.

Целта на Консултативния съвет е интензивно съдействие при разискване на законодателни начинания, търсене и предложение на решения по настоящи тематики от дневния ред на страната.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР