Министерският съвет взе решение за отмяна на националната забрана за

...
Министерският съвет взе решение за отмяна на националната забрана за
Коментари Харесай

ОБРАТ! Правителството отмени забраната за внос на стоки от Украйна, народът вие от ужас

Министерският съвет взе решение за анулация на националната възбрана за импорт на избрани артикули с генезис от Украйна, оповестиха от държавната пресслужба.
Премахването на националната възбрана е вследствие на постигнатото кардинално общоевропейско решение на казуса. На последното съвещание на Съвета на Европейски Съюз по земеделие и риболовство, извършено на 25 април 2023 година, България се съгласи с оферти от Европейската комисия пакет от ограничения за стабилизиране на пазара, които ще бъдат приложени при повдигане на националните забрани.
Част от ограниченията са: втори финансов пакет за поддръжка на фермерите от най-засегнатите страни в размер на 100 млн. евро; активиране на изключителни защитни ограничения по в този момент настоящия Регламент за самостоятелните търговски ограничения (Регламент (ЕС) № 870/2022) за 4 продукта (пшеница, рапица, слънчогледово семе и царевица), чийто импорт от Украйна краткотрайно се забранява; осъществяване на постоянен мониторинг от Европейска комисия на други артикули и при съществуване на разтърсване на пазара, да се пристъпи към пускане на процедура за въвеждане на защитни механизми; ограничения за възстановяване на логистиката и преноса на артикули от Украйна.
България интензивно взе участие в договарянията сред Европейската комисия и засегнатите страни от нараствания импорт на артикули от Украйна през последните дни, тъй че да се стигне до уравновесено решение, отразяващо ползите на страните членки.
Отмяната на възбраната за импорт на избрани артикули с генезис от Украйна, се смята от датата, след влизане в действие на европейската възбрана.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР