Министерският съвет прие решение за промяна на представителите на държавата

...
Министерският съвет прие решение за промяна на представителите на държавата
Коментари Харесай

МС реши: Бившият директор на РЗИ Перник и Благоевград, Ал. Златанов, е новият председател на Надзорния съвет на НЗОК

Министерският съвет одобри решение за смяна на представителите на страната в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

За представители на страната са избрани Александър Златанов, Людмила Петкова, Мария Беломорова и Борис Михайлов, на мястото надлежно на Васил Пандов, Виолета Лорер, Естел Василева -Тодорова и Румен Спецов.
За ръководител на Надзорния съвет на НЗОК е избран Александър Златанов. Златанов е доктор по обучение. Понастоящем е заместник-министър на опазването на здравето. Този пост е заемал и в интервала май - декември 2021 година В интервала май 2021 година - януари 2022 година е бил ръководител на Надзорния съвет на НЗОК.

Има дълготраен стаж в системата на опазването на здравето, в т. ч. като шеф на Регионална здравна ревизия – София област и Регионална здравна ревизия Перник, за малко бе шеф и на РЗИ Благоевград, и заместник-директор на Център за незабавна здравна помощ София-област.
Людмила Петкова понастоящем е заместник-министър на финансите. Поста заместник-министър на финансите Петкова е заемала и в интервала юни 2013 година -август 2014 година и септември - декември 2021 година Притежава огромен опит в региона на бюджетната активност – заемала е редица длъжности, в т. ч. управителни, в Министерство на финансите и Националната организация за приходите. В интервала юни 2013 година - август 2014 година е била ръководител на Надзорния съвет на НЗОК, а в интервала октомври 2021 година - януари 2022 година - негов член.

Мария Беломорова е дълготраен чиновник в системата на опазването на здравето. Понастоящем е шеф на Дирекция „ Бюджет и финанси “ в Министерството на здравеопазването. Ръководила е финансови звена и в НЗОК и Военномедицинска академия. От 2018 година до май 2021 година е член на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт, а от май 2021 година до януари 2022 година - член на Надзорния съвет на НЗОК.

Борис Михайлов е актуалният изпълнителен шеф на Националната организация за приходите. Той е магистър по стопанска система и право. В интервала юни 2021 година - март 2022 година е изпълнителен шеф на Държавен фонд,, Земеделие “. Заемал е разнообразни длъжности в Министерство на финансите и в данъчната администрация. Притежава опит като юрист по данъчно и наказателно право.

Г. Георгиев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР