Министерският съвет прие Решение за одобряване на проект на Закон

...
Министерският съвет прие Решение за одобряване на проект на Закон
Коментари Харесай

Правителството прие проект за промени в Закона за лекарствата

Министерският съвет одобри Решение за одобрение на план на Закон за изменение и допълнение на Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина, оповестяват от държавната пресслужба.

Предлаганите промени касаят търговията на едро и дребно с лекарствени артикули, паралелния импорт с лекарствени артикули, усъвършенстването на Специализираната електронна система за следене и разбор на лекарствените артикули (СЕСПА), както и административно-наказателните разпореждания.

Законопроектът предлага ограничения за превъзмогване случаите на дефицит или липса на лекарствени артикули посредством прецизиране на отговорностите на всички участници във веригата на лекарствоснабдяването, посредством промени в логаритъма на пресмятане, заложен в СЕСПА, както и посредством промени в санкционните разпореждания.

С измененията ще се подсигурява сигурността в процеса по лекарствоснабдяването, ще бъдат лимитирани случаите на липса или дефицит на жизненоважни за популацията лекарствени артикули, ще бъде обезпечена оптималната бистрота и проследимост в системата на лекарствоснабдяването, прецизират от Министерски съвет.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР