Министерският съвет прие решение, с което освобождава Асен Тутеков от

...
Министерският съвет прие решение, с което освобождава Асен Тутеков от
Коментари Харесай

Зам.шеф на разузнаването поиска да си тръгне от поста

Министерският съвет одобри решение, с което освобождава Асен Тутеков от длъжността зам.-председател на Държавна организация „ Разузнаване “, считано от 1 март 2020 година, оповестява държавната пресслужба. Решението на кабинета е във връзка с искане на Асен Тутеков да бъде освободен от длъжността, настояват от Министерски съвет.

Тутеков остана на поста по-малко от две години. Той е назначен в ДАР с решение № 291 от 26.04.2018 година на Министерски съвет. Иначе той е приключил философия и е на 51 години. Според формалната му биография е в разузнаването от 1996 година. До 2015 година той последователно е минал в служба: Разузнавач, Старши контрольор, Началник на секция, Заместник – шеф на отдел, Началник на отдел. После е шеф на Дирекция „ Информация и разбор “ и офицер за връзка на ДАР в Република Армения. Владее румънски и британски език, употребява съветски език. Има медал „ За гражданска героизъм и заслуга “ II степен.

Така и не излиза наяве за какво е изискал да напусне. Така като управление в ДАР остава единствено шефа Атанас Атанасов и заместникът му Ангело Прокопиев. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР