Министерският съвет прие Разпореждане за установяване и внасяне в полза

...
Министерският съвет прие Разпореждане за установяване и внасяне в полза
Коментари Харесай

50% от печалбата на държавните дружества – в хазната


Министерският съвет одобри Разпореждане за определяне и внасяне в интерес на страната на отчисления от облагата от държавни предприятия и търговски сдружения с държавно присъединяване в капитала за финансовата 2017 година. В сходство със заложените параметри в Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 година процентът на отчисления от облагата е 50 на 100. При разпределение на облагата се съблюдават използваните нормативни разпореждания за съответния тип сдружения.

От обсега на разпореждането са изключени лечебните заведения за болнична помощ, като се регистрира тяхната специфичност и изключителната им взаимозависимост от стеснен брой източници на финансиране. Извън обсега на разпореждането са и сдруженията от бранш " Водоснабдяване и канализация " заради осъществяване на предварителни условия във водния бранш за асимилиране на средствата от европейските фондове за програмния интервал 2014 – 2020 година.

Срокът за внасяне на отчисленията и дивидентите за страната е 31 май 2018 година, а 15 юли 2018 година – за сдруженията, които сформират годишен финансов доклад според член 31, алинея 1 от Закона за счетоводството. С Разпореждането се обезпечават условия за осъществяване на приходната част на държавния бюджет за 2018 година в частта на неданъчните доходи от дивиденти.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР