Министерският съвет прие Постановление за изменение на Тарифата за таксите,

...
Министерският съвет прие Постановление за изменение на Тарифата за таксите,
Коментари Харесай

Тол таксите няма да се вдигат поне до юли

Министерският съвет одобри Постановление за изменение на Тарифата за таксите, които се събират за прекосяване и прилагане на републиканската пътна мрежа, която беше призната с Постановление на Министерски съвет № 370 от 2019 година

С признатите промени се отсрочва плануваното нарастване на размера на тол таксите от 1 януари 2023 година. Предлага се те да бъдат нараснали на по-късен стадий - от 1 юли, 2023 година, оповестиха от държавния пресцентър.

Без смяна остава предлагането за понижението на винетните такси и от 1 януари 2023 година те ще са с към 10 % по-ниски от в този момент настоящите такси.
Целта на отлагането на влизане в действие на нарастванията на таксите за изминато разстояние е да се помогне за облекчение на част от тежестта върху бизнеса в изискванията на висока инфлация, както и да се даде на фирмите повече време да се приспособят към възходящите разноски.
Това би могло да помогне за поддръжка на цялостната стопанска система и поощряване на стабилността по време на сложната икономическа обстановка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР