Министерският съвет одобри проект за изменение на Закона за здравето,

...
Министерският съвет одобри проект за изменение на Закона за здравето,
Коментари Харесай

Правителството предлага да отпадне карантината за болните от Ковид-19

Министерският съвет утвърди план за изменение на Закона за здравето, който да разреши отпадането на наложителната изолираност на лица, заболели от Ковид-19, както и на наложителната карантина на контактните на тези лица.

На 5 май Световната здравна организация анулира обстановката на неотложност за публичното здраве от интернационално значение заради Ковид-19.

След разбор на епидемиологичната обстановка в България, вземайки поради ниската заболеваемост и ниските равнища на хоспитализация и смъртност, специалистите в Министерството на здравеопазването са постигнали консенсус " да бъде препоръчана законодателна смяна, която да разреши анулация на въведената все още наложителната изолираност и карантина при Ковид-19. "

" Заболяването продължава да съставлява пандемия, заради неговото разпространяване по целия свят, само че не изисква използването на незабавни противоепидемични ограничения за преодоляване на епидемиологични талази. Натрупаното имунно население и циркулиращите разновидности спомагат болестта все още да минава в относително лека форма и болните да не съставляват значителен рисков фактор за здравето на обществото " - обявиха от пресслужбата на държавното управление.

В страната ни е въведен контрол на COVID-19. Ежедневно се рапортуват заболелите, приетите в болница и умрелите от инфекцията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР