Министерският съвет одобри изменения в Закона за подпомагане на земеделските

...
Министерският съвет одобри изменения в Закона за подпомагане на земеделските
Коментари Харесай

Кабинетът одобри промени в Закона за подпомагане на земеделските производители

Министерският съвет утвърди промени в Закона за подкрепяне на земеделските производители, заяви пресслужбата на кабинета. С осъществените промени ще се уточни нормативната уредба в региона на контрола и успеваемостта на отпусканите средства за подкрепяне на земеделските производители.

Въвеждат се механизми за по-прецизно установяване на площите, за които се желае подкрепяне, както и спомагателни и административни ограничения за стопани, които не съблюдават договорните връзки за парцели от държавния и общински аграрен фонд.

С промените в Закона се планува спомагателна опция за земеделските стопани да се срещнат и да изразят противоречие с употребявани данни, които са от голяма важност за размера на отпусканото финансово подкрепяне по схеми и ограничения от Общата селскостопанска политика.

До 2023 година се удължава срокът за използването на схемата за държавна "Помощ под формата на отстъпка от цената на акциза върху газьола, употребен в първичното селскостопанско произвеждане ".

Удължава се с пет години срокът за даване от общинските препоръки на земите от остатъчния аграрен фонд - общинска благосъстоятелност, така наречен "земи по член 19 ", за дотъкмяване на поземлената реставрация по реда на Закона за собствеността и използването на земеделските земи.

Очаква се измененията да доведат до позитивно влияние за всички разпознати заинтригувани страни, като контролират по-ефективно публичните връзки в областта на земеделието, се показва в прессъобщението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР