Министерският съвет одобри допълнителни разходи/трансфери за 2018 г. по бюджетите

...
Министерският съвет одобри допълнителни разходи/трансфери за 2018 г. по бюджетите
Коментари Харесай

Одобрени са 151,7 млн. лв. допълнителни разходи ремонт на храмове и общини

Министерският съвет утвърди спомагателни разходи/трансфери за 2018 година по бюджетите на редица общини и по бюджетите на Министерския съвет, Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването и на Министерството на младежта и спорта в общ размер на 151,7 млн. лева, оповестяват от държавната пресслужба.
 Правителството усили тавана на разноските на земеделското министерство с 11 млн. лева  Обходът на Габрово отсрочен с година, държавното управление дава още 10 млн.  Правителството отново раздаде спомагателни пари за някои министерства  Кабинетът дава 20 млн. за нова детска болница към Александровска, Правителствена минава към СУ
Одобрените разноски по бюджета на Министерския съвет за 2018 година са в размер на 2,1 млн. лв.. Те са за главен ремонт на Епархийската библиотека на Великотърновската света митрополия и на храм „ Св. Петка “ в гр. Русе. Осигуряват се спомагателни средства в общ размер от 3,8 млн. лева по бюджетите на Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването и на Министерството на младежта и спорта за реализирането на значими за тяхната активност обекти.

Предоставят се спомагателни прехвърляния по бюджетите на общини в общ размер 145,7 млн. лв.. Средствата ще се употребяват предпочитано за ремонт на общински пътища и на улична мрежа на територията на редица обитаеми места и за осъществяване на инфраструктурни планове – доизграждане на водопроводни мрежи, създаване на комплекс за лица с увреждания и на дом за възрастни хора, създаване на спортна зала и спортни площадки, ремонт и възобновяване на централната градска част на някои обитаеми места.

Одобрени са и 2,1 млн. лева за главен ремонт на Епархийската библиотека на Великотърновската света митрополия и за ремонтно възстановителни активност в храм „ Св. Петка “, гр. Русе.

Допълнителните разход и прехвърляния се обезпечават за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2018 година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР