Министерският съвет на Република България прие решение за предоставяне безвъзмездно

...
Министерският съвет на Република България прие решение за предоставяне безвъзмездно
Коментари Харесай

Правителството прие изпращането на помощ на Украйна

Министерският съвет на Република България одобри решение за даване безплатно на държавното управление на Украйна на помощ за отбрана на нейните жители, представляваща средства за самостоятелна отбрана (каски и бронежилетки).

Решението е по отношение на резултатите от изключителната среща на държавните и държавните ръководители на страните-членки на НАТО (24 март 2022 година в Брюксел) и заключенията на Европейския съвет, по отношение на съветската военна експанзия против Украйна.

Днес беше взето решение да се даде безплатно на Украйна помощ за отбрана на нейните жители. Тя съставлява средства за самостоятелна отбрана, а точно - 2000 каски и 2000 бронежилетки, които ще бъдат отпуснати от наличните ни количества със съдействието на Министерството на защитата ". Това разгласи представителят на кабинета Лена Бориславова.

„ През последните няколко седмици беше събирана информация с какъв тъкмо запас разполага българската войска и по какъв начин да бъдат предоставени тези средства за самостоятелна отбрана на жители на Украйна, тъй че да може България да подкрепи популацията в този извънредно тежък момент”, сподели още тя.

По думите й тази мярка надгражда филантропичната и другата помощ, предоставена от страна на държавното управление.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР