Министърката на енергетиката Теменужка Петкова обяви, че хората трябва да

...
Министърката на енергетиката Теменужка Петкова обяви, че хората трябва да
Коментари Харесай

Петкова не каза какво става при просрочване на сметки с над 20 дни

Министърката на енергетиката Теменужка Петкова разгласи, че хората би трябвало да са спокойни, в случай че пресрочат периодите за заплащане на битовите си сметки, в частност тези за електрическа енергия.

Според нея в Закона за изключително състояние е планувано такова състояние, само че по-късно не сподели нищо съответно.

" Принудителното прекъсване на тока на битов консуматор е последна мярка. В момента съществуват механизми, посредством които тя може да се избегне - сподели Петкова пред Канал 3. - В Закона на изключителното състояние крайният период за заплащането на битовите сметки, посочен във фактурата, е продължен от 10 на 20 дни. Министърът на енергетиката също има право да удължава този период. Това обаче би трябвало да стане предвид на енергийната сигурност ".

С което в действителност не отговори на терзанията на хората какво ще се случи, в случай че изключителното състояние бъде удължено и след 12 април (нещо, което не изключва самият началник на Националния щаб ген. Мутафчийски). Защото тогава ще са минали въпросните 20 дни изчакване за плащане от страна на клиентите към енергийните оператори.

Но пък министърката дефинира апелите да не се заплащат сметки по време на изключителното състояние като популизъм.

Иначе, съгласно Петкова, енергийната система на странаат е постоянна и няма мотив за безпокойствие.

“Електроенергийната система е постоянна и проблем там няма. И доставките на природен газ се правят регулярно - сподели Петкова. - Строителството на всички огромни енергийни планове не престават гладко. В момента се извършват подобен вид действия, които се преценяват с рекомендациите на Националния действен щаб против ковид, само че строителството не стопира “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР