Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна

...
Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна
Коментари Харесай

Министър Павлова ще посети Улицата на занаятите в НДК

Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила ще посети Улицата на занаятите „ Песента на колелетата ", която се открива на 1 март в 15 ч. в Националния замък на културата. Във фоайето на четвъртия етаж ще оживеят българските обичаи и просвета, а всеки клиент може самичък да създаде своя неповторима мартеница.

Това оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Събитието е част от културния календар на Българското председателство на съвета на Европейски Съюз, а името на улицата е заимствано от едноименния шедьовър на писателя Йордан Йовков.

Идеята за построяването на живописната улица е да запознае делегатите и гостите на Българското председателство с неповторимите занаятчийски умения и фолклорни традиции от разнообразни краища на страната ни, съхранявали генерации българския дух.

Планирани са още три събития по време на Българското председателство, включващи демонстрации на обичайни български занаяти. През март и април посетителите на НДК ще имат опция да се допрян до тайнството на тъкачеството и грънчарството, както и до магията на българската гайда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР